Különleges fülbevaló
Különleges fülbevaló

Sokszor talán meglepődünk egy kicsit, amikor megnézzük, hogy a fiatalok milyen fülönfüggőket hordanak. Nagyok, színesek, szinte harsányak, akarva-akaratlanul vonzzák a tekintetet.

Vannak lányok, nők, akiken csakis ilyen különleges fülbevaló látható, ezáltal kifejezik egyéniségüket, általuk kitűnnek a szürke tömegből. Mások inkább az egyszerűbb darabokat kedvelik, egy aprócska beszúrós, egyszerű kapcsos modellt, ritkábban rövid beakasztós típust.

Persze ebben is pont ez a szép, hogy ahány nő van, annyi félét kedvel, így soha nem válik unalmassá a hölgyeknek a felhozatal. Nem volt ez másképpen régen sem. A17. században például, amikor már egész Európában kedveltté váltak ezek a kiegészítők, a kézművesek kezéből számtalan különleges fülbevaló is kikerült.

A megszokott anyagok mellett, elkezdtek újakat is használni, mint például elefántcsontot vagy teknősbékának a páncélját. Ma már más hozzávalókat alkalmaznak a készítők. A legszélesebb körből válogatva és ezek meglepő kombinációival egyedi díszítésekkel, formákkal lepik meg a különleges fülbevaló kedvelőit.