aloe vera ital hatása

Tényleg létezik természetes csodaszer? Az Aloe vera ital hatása az utóbbi években publikált tanulmányok szerint a sebek gyógyítása, első- és másodfokú égési sérülések kezelése, a napégés eltüntetése, az akut dermatitisz leküzdése, az irritáció megszüntetése és a bőr regenerálása.

Emellett elősegíti a hidratációt, valamint csökkenti a gyulladást és a fájdalmat is. Antibakteriális tulajdonságai miatt, belsőleg is alkalmazzák, főleg a megfázás tüneteinek kezelésére. Számos higiéniai és kozmetikai termékek gyakori alkotóeleme, mivel a bőrt hidratálja, puhítja és az öregedésgátló hatásáról is sokat beszélnek. Ennek a gélnek azonban mentesnek kell lennie a vegyi anyagoktól.

Amennyiben saját növényből akarjuk kinyerni és felvinni a bőrünkre, akkor a levél központi részét tudjuk használni, elkerülve a kéreg alatti részt, ami tartalmazhat olyan anyagokat, amelyek betegségeket és fényérzékenységet okoznak. Az Aloe vera ital hatása a testünkön belül is jelentkezik, akár emésztési problémákra is ajánlják.