supinált cipő
supinált cipő
Supinált cipő

Sokan teszik fel a kérdést, hogy mit jelent, ha egy cipő szupinált és pontosan mire való, kinek ajánlott? A rejtélyről most lerántjuk a leplet, beszéljünk hát kicsit részletesebben arról, mi a supinált cipő! Mivel a baba a járás pillanatában még gyenge lábakkal rendelkezik, nagyon fontos a boka megtartása, erősítése.

Különösen amiatt, mert kezdetben a bokák kicsit befelé fordulnak és időbe telik, amíg a helyes irányban tartva megtanul a kicsi járni. A supinált cipő szerepe az, hogy a boka megtartásával az ízületekről levegye a terhet, ettől pedig légiessé, könnyűvé, tehermentessé válik a járás, noha kezdetben nehézkesebbnek tűnik benne a tipegés.

Használata amiatt is fontos, hogy a gyermekeknél kialakuljon az egyensúlyérzet, amennyiben ez valamilyen oknál fogva láthatóan késik, elmarad. Magyarországon nagyon ok olyan gyerekcipőt találni már a kereskedelemben, amelyik kimondottan supinált cipő. A sarokrésznél kissé megemelt, a talp belső részénél pedig enyhén kidomborított lábbeli kicsit drágább ugyan, de mindezt egy egészséges testtartásért szerzi be.