örökzöld cserjék

Szerencsére nagyon sokan vannak, akik szeretik folyamatosan csinosítani a kertjüket, ami nyilvánvalóan meglátszik rögtön, az első pillantás után. Az örökzöld cserjék világa igazi kavalkád, hiszen annak ellenére, hogy a neve utal a mindenkori színükre, már számtalan árnyalatban kaphatóak, ültethetőek.

Vörös, piros, narancssárga, de ezek kombinációja is elképzelhető, ha valaki szereti a változatosságot a kert vonatkozásában is. Egyébként egy nagyon hálás, mondhatni igénytelen növényféléről van ebben az esetben szó, hiszen nem érzékeny általában a víztelenségre sem, de akár a fényt, vagy a zord hőmérsékletet is viszonylag jól tűri.

A bokrok, fák között ezek a legszívósabbak, így ha tudjuk, hogy nem lesz sok időnk törődni a kerttel, akkor ezek a példányok biztosan megfelelnek majd a kritériumoknak. Az örökzöld cserjék minden évszakban megtartják a hagyományos színüket, nem mellesleg pedig a lombkoronájukat is, így megbízhatóak sok tekintetben. Ami még jó, hogy a rágcsálókkal szemben sem túl érzékenyek.