vagyonmegosztás

A jegyespár sosem a válásra gondol, amikor kimondja azt a bizonyos igent, de sajnos előfordul, hogy a házasság tönkremegy és mindkét félnek jobb, ha az útjaik különválnak. De mi lesz az addig megszerzett javakkal és létezik-e vagyonmegosztás viták nélkül? A tapasztalat azt mutatja, hogy szinte minden esetben vitás helyzetet alakít ki ez a kényelmetlen szituáció.

Azzal, hogy a két fél házasságra lépett egymással, létrejött az ún. házastársi vagyonközösség. A közös vagyon a házaspár mindkét tagját azonos arányban illeti meg, de létezik az ún. házastársi különvagyon fogalma is. Ezen fogalmak tisztázásra és a vitás kérdések megválaszolására ilyenkor érdemes szakember segítségét kérni.

Egy vagyonmegosztásban járatos ügyvéd segítségével könnyebben és gyorsabban túl lehet mindkét fél ezen a borzasztóan frusztráló időszakon. A vagyonmegosztás folyamata jóval egyszerűbb, ha a válók rendelkeznek házassági szerződéssel. De mi a helyzet akkor, ha egyáltalán nincs semmilyen rögzített dokumentum a házaspár vagyonjogait illetően? Minden felmerülő kérdésére választ ad a Vidákovics& Partners Ügyvédi iroda.