Nyílászáró

Egy ajtó vagy ablak árát az határozza meg, hogy milyen alapanyagból készült. Ha nemes fából, akkor az bizonyára igencsak drága. A fa nyílászáró árak függenek a gyártótól, hiszen egy hazai cég sok esetben olcsóbban készít el egy ilyen terméket, mintha Ausztriából hoznánk be drága euróért. Elég sok ilyen jellegű műanyag ablak gyártó üzem van már hazánkban, mert a panel felújítások során nagyon megugrott a kereslet irántuk.
Budapesten és a nagyobb városokban van a legtöbb beépítéssel foglalkozó cég, akik munkájuk nagy részét nyáron végzik, hiszen ki az a megrendelő, aki a legnagyobb téli hidegben szeretné kiszedetni az ablakait. Nagyon sok megoldás van az árnyékolásra is. Az ablakok többsége már beépített redőnnyel kapható, így ez nagyon praktikus megoldás és egyben ez is hőszigetelő hatású. Sok esetben azonban van még kiút a teljes csere elől, mert felújítani is lehet egy ablakot.
Ezt az úgynevezett svéd módszeres bemarással szokták elvégezni, amikor egy szilikon szigetelő csíkot helyeznek a mart részekbe. Így ha becsukjuk az ablakot, akkor már sokkal jobban fog szigetelni és ezt az eső fűtés számlán észre is lehet venni. Ez sokkal olcsóbb megoldás, mint a teljes csere, ami százezrekbe is kerülhet.