Hazánk egyes tájai, vidékei kiváló adottságokkal rendelkeznek ahhoz, hogy a különféle szőlőfajták meg tudjanak teremni. A bőséges és ízletes termés kiváló a különleges édes, száraz vagy félszáraz borok előállításához. Ahhoz, hogy a bor ízletes lehessen, jó minőségű alapanyag szükséges. Magyarországon léteznek kifejezetten borkészítésre szakosodott pincészetek és vidékek is. Ilyen például a Villányi, valamint a Tokaji terület. Miután a szőlőt leszedték, géppel vagy hagyományos, lábbal taposós módszerrel kipréselik belőle a levet.
Ezt szokták mustnak nevezni. Jellemzően édes íz-világú. A kipréselt levet erjedni hagyják tölgyfa hordókban. A forrást és a fokolást is cukor segítségével tudják elvégezni. Néhány bort több évig is hagynak érlelődni, mire bepalackozzák. A vörös és a fehér borok számítanak a legnépszerűbbnek hazánkban. A rosé változatokat inkább a hölgyek fogyasztják, amelyek szintén lehetnek édesek, szárazak és félédesek. Mindegy, hogy milyen változatot kedvel, az idrinks.hu weboldalon mindent megtalál.