VOIP telefonok
VOIP telefonok

Az internetes telefonálási lehetőségeket ma emberek milliói használják, magánszemélyek és cégek egyaránt. A Voip telefonok speciálisan az internetes telefónia számára kifejlesztett készülékek, amelyek a hagyományos társaikhoz képest, számos többletfunkcióval is rendelkeznek.

A vásárlók saját igényeikhez szabott beépített funkciókat és opciókat választhatnak, saját egyéni elvárásaik és lehetőségeik függvényében. A Voip telefonok a hagyományos telefonokkal azonos árfekvésben kaphatóak, rendkívül széles típusválasztékban, az egyszerű telefonálástól a videokonferenciára alkalmas készülékekig bezárólag.

Ezek a telefonok küllemükben lehetnek a mobiltelefonhoz hasonlóak vagy éppen hagyományos vezetékes telefonra is hasonlíthatnak, de a változatok száma szinte végtelen. A Voip telefonok ezen válfaján kívül létezik, az ún. softphone, ami nem egy konkrét kézzel fogható készülék,

hanem egy a Voip szolgáltatást futtatni képes számítógépes program. Itt a telefon hardver része maga a számítógép, mikrofon és fülhallgató. Mindkét változat jó választás, hiszen a Voip a jövő kommunikációs útja.