VOIP telefonálás
VOIP telefonálás

Ma már köztudomású a tény, hogy az internet egy csapásra elavulttá tette az összes addigi kommunikációs technológiát. Ha csupán egy példát szeretnénk kiemelni, az IP alapú telefonálás, más néven voip (voice over internet protocol) előnyei hosszasan sorolhatóak.

Nincs szükség hagyományos hálózat kiépítésére, hiszen a voip a már meglevő internet szolgáltatás ki nem használt sávszélességén működik, így gyakorlatilag nincsenek üzembe helyezési és karbantartási költségek. A voip használatára gyakorlatilag a világ bármelyik pontján be lehet jelentkezni, ahol van internet lefedettség.

Elég hozzá egy számítógépes szoftver vagy egy konkrét IP telefon és máris telefonálhatunk bárhonnan. Ma már az internetszolgáltatók felismerték a voip terén létező üzleti lehetőségeket, ezért különböző,

nagyon kedvező díjszabású csomagokkal kínálják ezt a szolgáltatást is, amibe általában belefoglalják a szoftver vagy IP telefon árát is. Rugalmas és gyors, a kommunikáció huszonegyedik századi formája ez, ami mindenki számár elérhető és mindenkit elérhetővé tesz.