Vízszűrő betét

A víztisztító készülékek idővel felhalmozzák a vízben megszűrt anyagokat és emiatt néha cserélni kell a betétet. A csere ideje számtalan tényezőtől függ, ezért nem lehet általánosítani. A víz minősége befolyásolja a vízszűrő betét élethosszát, ugyanis ha nem kell nagy hatást kifejtenie, a betét hosszú ideig eltart.

Függ a szűrőbetét mikronjától, a literek számától, ami keresztülfolyt rajta, valamint a berendezés típusától, hiszen nem mindegy, hogy a csapra szerelhető készülékről van szó, vagy az egész ház vízellátását szűri. A tiszta víznek a szervezetünk örülni fog, hiszen minél kevesebbet kell átdolgozzon, annál jobb.

A gyártó természetesen megadja a vízszűrő betét kapacitását, de azt is figyelembe kell venni, hogy kedvező körülmények között tesztelték le, ezért nem lehet biztosra menni. A vízszűrő betét kicserélését nem lehet pontosan meghatározni, ezért érdemes mindig odafigyelni és néha megnézni, hogy mikor érett meg a helyettesítésre. Nem érdemes takarékoskodni, hiszen a lerakódások miatt, a betéten megtelepedhetnek a baktériumok, amelyek káros hatással vannak a szervezetre.