CNC stancolás

A laikusok gyakran kérdezik a szakembereket az internetes fórumokon és különböző weblapokon, hogy pontosan milyen eszközzel vagy gépezettel megy végbe a különféle vastagságú lemezek lyukasztása. Ezekre a kérdésekre a választ legtöbbször a CNC stancolás jelenti, ami speciális készülékekkel megy végbe.

Sok szakértő a Trumpf TC 500R típusú gépet ajánlja, ami pontosan dolgozik, színvonalas végeredményt produkál és az alkalmazása minimális balesetveszéllyel jár, ami persze kiiktatható egy kis figyelemmel.

A CNC stancolás esetében, több éve már ezen szerkezet mellett döntenek a nagyobb cégek tulajdonosai, amit az alkalmazottak is hamar megtanulnak kezelni. Mit is tud a Trumpf TC 500R modell, a CNC stancolás nagymestere?

Nos, a berendezés 2500 vagy 3000 milliméter hosszúságú lemezekkel is képes megbirkózni, ami nem mondható el az ebbe a kategóriába tartozó többi tartozékokról. Itt mindenképp ki kell emelni azt a tényt is, hogy a CNC stancolás közben a produktumok vastagsága 0,5 és 3,0 milliméter között kell legyen, az optimális kezelhetőség miatt.