rusztikus kandalló

A vidéki stílus népszerűsége jól megfigyelhetően növekszik. Az ilyen jelleggel felruházott rusztikus kandalló különösen jól illeszkedik a faházak belső tereibe vagy az előcsarnokaiba, ahol a burkolatoknál leginkább kőelemeket használnak. Mivel ez az irányzat egyre nagyobb teret hódít, a tervezők a drágább lakások belsőépítészeti megoldásainál is előszeretettel alkalmazzák. Ezt részben a természet-közeli stílusok népszerűsége, részben a történettel rendelkező házak iránti növekvő igény okozza.

A rusztikus kandallókat azért is szeretik a vásárlók, mert környezetbarátnak tartják, szemben a high-tech minimalizmus vonalainak modern tisztaságával. A derékszögű és műanyag esztétikai megoldásokkal ellátott terekben felnőtt városlakókat sokszor megérintik a durva kőműves munkák, a deszkapadlók és a súlyos bútorok. A téglalap alakú városi térben élő embereket vonzza az, ami az ismerős környezetükből hiányzik, ezért napjaink Európájában és Amerikájában a rusztikus kandalló egyre nagyobb előszeretettel van használatba állítva.

A modern fűtőtestek funkcionalitását és technológiáját a zárt rendszerek biztosítják. Habár a nyitott kandalló tűztér a szépség és a hagyományok megtestesítője, de fokozott tűzveszélyt is jelent. A zárt kamrák gyártására vonatkozó magas követelmények, valamint a Benkel márkanév kiválóan biztosítja az ilyen berendezések megbízható és tartós működését, feltéve természetesen, hogy a kémény és a füstelvezető rendszer kialakítása is megfelel minden követelménynek.

Az öntöttvas vagy acél kandalló tűztér kiválasztásának fő kritériuma az eszközök hőkapacitása és az esztétikai jellemzők kérdése. Aki a fűtőkészülék erejére, hagyományára és stílusának visszafogására szeretne törekedni, az öntöttvas termékeket részesíti előnyben. Az öntvény vagy az acél tűztér választása ízlés és preferencia kérdése, de működés közben a tulajdonosok nem tapasztalnak semmilyen különbséget közöttük. A csúcstechnikai megoldások korszakában, a modern és nagyméretű kandalló tűztér egyre népszerűbb és a helyiség szívének tekintik azt.