Tosot klíma
Tosot klíma

Ma már rengeteg otthonban és irodaházban megtalálhatóak a légkondicionálók. Egy Tosot klíma kétféle lehet, oldalfali split vagy mobil légkondi. Mindkettő készüléknek megvan az előnye. Az oldalfali készülék kevés helyet foglal és a falon kell elhelyezni, a mobil berendezés helye pedig bármikor megváltoztatható.

A split elnevezés onnan ered, hogy a légkondicionáló két részből áll, egy kültéri és egy beltéri egységből, ez a típus a leginkább elterjedt. A Tosot klíma oldalfali változata ezek mellett az egyik legkorszerűbb technológiájával üzemel.

Ugyanis ezek úgynevezett inverteres készülékek, ami azt jelenti, hogy mindig a megfelelő teljesítménnyel működnek és maguktól soha nem kapcsolnak ki, nem úgy, mint a hagyományos on/off típusok, ezzel pedig nem terhelik annyira az elektromos hálózatot és energiatakarékosabbak, hiszen A++ energiaosztályba lettek sorolva.

A Tosot klíma jelenleg három hűtési kapacitással kapható, 3.2, 4.6 és 6.1 kilowattos erősséggel, mindegyikhez tartozik egy-egy helyiségméret, ahol a legjobban funkcionálnak.