szürkehályog vizsgálat

Az idő múlása senkinek sem kegyelmez. Természetesen ez még közel sem jelenti azt, hogy tartani kellene az öregedéstől, de jobb minél inkább figyelni bizonyos tünetekre. Az idősödő szervezet már nem tud olyan jól regenerálódni, mint a fiatal. A krónikus betegségekre való hajlam megsokszorozódik, főként akkor, ha valaki nem figyel oda magára. Az egészséges életvitel döntő jelentőségű lenne mindenkinek, de a gyakran frusztrált, rohanó világban pontosan ez az, amire nem fordítanak a legtöbben elég figyelmet.

Az emberi test egy csoda és sok problémával képes megküzdeni, ha kap hozzá megfelelő segítséget. A rendszeres szűrővizsgálatok végzésével gyorsan felderíthetőek az esetlegesen lappangó problémák, ezért megéri azokat elvégeztetni. De vannak egyértelmű jelek, amikre bárki felkaphatja a fejét. A homályos látás, elhalványuló színek, káprázás, rossz éjszakai látás, kontaktlencse vagy szemüveg gyakori cseréje, kettős látás 1 szemen, semmilyen tekintetben nem megszokott dolgok.

Ha ezek közül a tünetek közül bármelyik is jellemző rád, érdemes lehet időpontot kérned egy szürkehályog vizsgálatra. Bár nem ez az egyetlen opció, ami szóba jöhet, mert egyéb betegségek jellemzői ugyanúgy lehetnek, de a kivizsgálás minden tekintetben fontos ilyenkor. A cataracta egyedül műtéti úton kezelhető, de ilyen módszerrel gyorsan és eredményesen. Voltaképpen az elszürkült szemlencsét cserélik ki egy újra. Típustól függően, szemüvegre sem lesz többé szükség. A műtét lényegi része rövid ideig tart, megközelítőleg 10 percig és teljesen fájdalommentes.

Ez követően még 1-2 órát maradni kell, majd újabb 1 nap múlva történik kontrolvizsgálat. Ezt követően 2 hónap után, majd rendszeresen évenként történik az ellenőrzés. A teljes élesség kialakulásához hetekre van szükség, de végül beáll a kívánt állapot. Közvetlenül a beavatkozást követően érdemes kerülni a hajolást és a nehéz tárgyak cipelését, de minden más tevékenység a megszokottak szerint folytatható. A drnagymihaly.hu weboldalon további részleteket találsz és a vizsgálatra is bejelentkezhetsz. Ne vesztegesd az időt!