A szőnyegek hangulatossá teszik a lakást
A szőnyegek hangulatossá teszik a lakást

Ha éppenséggel nem Ali Babát vagy Aladint látjuk vendégül a családi fészekben, azért mindenkinek szemkápráztató vagy éppenséggel nyugtatóan hat a szőnyeg. A szőnyegek történelmi korokon átívelő kiegészítő elemei egy otthonnak. Természetesen az idő szinte kivétel nélkül mindig változást hoz magával.

Ehhez még csatlakozik a modern idők velejárója, a divat is. Így megváltoztak a szőnyegek formái, színei, elkészítési módjai vagy csupán kiegészültek valami újjal. Persze ez nem jelent rosszat. Ahogyan az építészet, a belsőépítészet, lakberendezés egyre progresszívebb formákat ölt, úgy kell igazodjanak a berendezési tárgyak.

Persze a szőnyegek ha jó kezekbe kerülnek, sohasem fognak átesni a ló túlsó oldalára, megőrzik ízlésességüket, még akkor is, ha merész színvilággal ruházzák fel őket.

Miután kikerültek a gondos kezekből, a mi dolgunk lesz az, hogy a megfelelő darabot válasszuk ki, amelyik kiemelkedő egyediségével vagy alakjával hívja fel magára a figyelmet vagy csupán észrevétlenül belesimul a háttérbe, ezzel is fokozva komfortérzetünket. Hagyjuk szárnyalni a képzeletünket a szőnyegek szárnyán, hogy beteljesíthesse énünk otthonformáló küldetését!