Szerves gyeptrágya

A talajművelés folyamata számos lépésből tevődik össze. Az őszi betakarítás után, a szántás majd vetés következik. Azonban a siker érdekében táplálni kell a növényzetet.

A szerves gyeptrágya kifejezetten a füves területek ellátására szolgál, azonban bármilyen növényzetnek hasznos tápanyagokat tartalmaz. Így bárhol bevethető. A szerves gyeptrágya előnye az alacsony beszerzési költség, valamint a bio jellegénél fogva, teljesen lebomló, természetes anyagokból áll. A trágya állati származék, ami a földekre szórva a csapadék segítségével jut a talajba a növényzet gyökereihez és fontos nyomelemeket juttat a növényekbe, így serkentve azok növekedését és javítva ellenálló képességüket.

A szerves gyeptrágya alkalmazása szakértelmet kíván, ezért muszáj érteni hozzá. A gyepmesterek, kertészek hivatásuknál fogva meg tudják határozni, hogy mikor, mennyi és milyen szerves gyeptrágyára van szükség az adott területre. A kereskedelemben ezért többféle ilyen jellegű készítmény is kapható, különböző összetételben és kiszerelésben.