Szénnel való tüzelés

Amikor fűtőanyagot választunk, akkor nem elég a kilónkénti árat vagy a fűtőértéket nézni, ugyanis ezek együtt adják meg az ideális megoldást, sőt, még ezeken kívül is vannak olyan szempontok, amelyek jelentősen befolyásolják egy-egy típus hatékonyságát.

Például a szénnel való tüzelés esetében azt is érdemes figyelembe venni, hogy az adott változat mennyire könnyen szerezhető be, hozzáférhető-e egész évben, hogyan lehet és/vagy kell tárolni, illetve milyen kiszerelésben vásárolható meg.

Ahhoz, hogy valaki az ideális alternatívát megtalálja, muszáj ezeket is számba vennie, mert hiába jó az ár és hiába rendelkezik nagyon magas fűtőértékkel, ha a szénnel való tüzelés elháríthatatlan akadályokba ütközik. Nem mindenkinek van helye és lehetősége száraz helyen tárolni a fűtőanyagot, sőt, sokszor az sem megoldható, hogy néhány kilónál több legyen a háznál.

Ilyenkor a szénnel való tüzelés olyan opcióját kell megkeresni, ami lehetőséget ad a vásárlásra egész évben, illetve különböző kiszerelésekben. Ezekre az esetekre kiváló a fiatalkori barnaszén, ami a Mátrabrikett oldalon bármikor megrendelhető és néhány napon belül házhoz is szállítják. Ezen típus esetében, a szén brikett árak is igen jutányosak, így ebből a szempontból is jó választást jelent.

Sőt, a fűtőértéke is kiemelkedő, ezért a kedvező szén brikett árak és az egyszerű beszerzési lehetőségek javára, a kellemes melegről sem kell lemondani. Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy a fiatalkori barnaszén, vagyis a lignit brikett nem porlad, így szinte a teljes mennyiség felhasználható, tehát az ár-érték arány még kiemelkedőbb.

A 25 kilogrammos, illetve a big bag zsákos kiszerelés különböző vásárlói réteget is ki tudnak szolgálni, éppen ezért az sem probléma, ha valakinek nincs tároló helye és emiatt néhány hetente rendelne belőle, illetve az óriászsákos kiszállítása sem jelent gondot. Természetesen a szén brikett árak kedvezőbbek a nagymennyiség esetében, de átlagban a kisebb zsákok díja sem annyival magasabb, hogy ne érné meg így is a lignit mellett dönteni.