Szemetes kuka

Ahová a hulladék kerül, az általában nem egy vonzó hely. Még akkor sem nyúlkál az ember szívesen a szemetes kuka mélyén, ha tudja, hogy csak az általa kidobott darabok találhatóak benne.

Viszont elkerülhetetlen, hogy időnként a kukát is ki kell tisztítani. Ezt másképpen nem lehet megoldani, mint egy ronggyal és tisztítószerrel. Azok, akik irtóznak ettől, viselhetnek kesztyűt, így bebiztosíthatják magukat a ronda kórokozók ellen. Akik elmulasztják a szemetes kuka rendszeres tisztítását, azok kellemetlen szagokkal fognak szembesülni, még akkor is, ha mindig gondosan becsomagolva dobják ki a hulladékot. Ugyanis mindig csúszik mellé egy kis oda nem illő ételdarab.

Ha megfigyeli, akkor rendszeresen piszkos kézzel ér hozzá a kukához. A billenő fedelesek pedig még többször érintkeznek szennyeződésekkel, így könnyedén megtapadhatnak rajtuk a bacik. Ez okozza a szemetes kuka rossz szagát, amit csak erős tisztítószerek segítségével lehet eltávolítani. Vegye fel mihamarabb a teendői listájára a kuka kipucolását is!