szabadalmi bejelentés

Valami újat hozott létre és nem szeretné, ha más lemásolná az ötletét? A találmánya iparjogvédelmi oltalmának megszerzéséhez lépjen kapcsolatba a területen jártas szakemberrel. A szabadalmi bejelentés elkészítéséhez szükség lesz az Önre vagy cégére vonatkozó információkra, a tervezett találmány lényegét feltáró anyagokra.

Ilyen anyagok lehetnek: leírások, rajzok, ábrák, vagyis bármi, ami segít megérteni, hogyan épül fel a találmány, miként működik és mire használható. Az Ön által megadott anyagok alapján az ügyvivő elkészíti a szabadalmi bejelentést. Az ilyen dokumentumok elkészítésére és kivitelezésére vonatkozó követelmények meglehetősen szigorúak, ezért fontos, hogy a bejelentés kifejezetten ezeknek megfelelően készüljön.

Bárki önállóan is benyújthat szabadalmi bejelentést. Mindazonáltal a legtöbb ilyen igénylést idehaza és a világ más országaiban is szabadalmi ügyvivőkön keresztül nyújtják be, mivel a szükséges dokumentumok elkészítése képzett szakembert, jogszabályi ismereteket és sok időt igényel.