Stúdió szett

A fotósok többsége természetes fénynél szeret fotózni. Azonban sokszor az adott helyzet megköveteli a segédeszközök használatát. Ilyenkor veheti igénybe a stúdió szett hozzávalóit.

Ez egyben is megvásárolható vagy magunk is összeállíthatjuk a szettet. Az alapvető fotózási kellékek közé sorolható a fényképezőgép, vaku, ernyő, softbox. Ezen eszközök beszerzése közben, figyelembe kell venni azt, hogy milyen szinten szeretne belemerülni a fotózás világába. Ha nemcsak hobbiból szeretne fényképezni, hanem képezni is szeretné magát, akkor természetesen ahhoz megfelelő kellékeket kell beszereznie. A stúdió szett nem minden esetben tartalmaz hátteret.

Bármilyen anyagú, méretű és színű háttér beszerezhető a webáruházakból. A termékeket házhozszállítással kapja meg. Sokan olcsóbban beszerezhető tartozékokból állítják össze a saját stúdió szettjüket. Az ernyő helyettesítésére sok esetben használnak hétköznapi kínai fekete vagy fehér ernyőket, mivel ugyanolyan hatást érhető el a használatukkal, mint a fotós ernyővel.