Újra hódítanak a Star Wars képregények
Újra hódítanak a Star Wars képregények

Aki sci-fi rajongó, az elkerülhetetlenül találkozott már a Star Wars űrmese történetével. Sokan vélekednek úgy, hogy most már teljesen elveszítette a varázsát ez a téma, hogy lassan lecsúszik a csillaga.

De meg kell cáfoljuk őket, ugyanis a Star Wars képregények életében egy újabb jelentős változás történt, mégpedig az, hogy a Marvel kiadó visszavásárolta a kiadási jogot. Ennek az alapindító oka valószínűleg, hogy a Walt Disney társaság minden Star Wars kiadvány teljes jogú tulajdonosa akar lenni.

Tudni illik, hogy a Marvel a Disney egyik leányvállalata. Az egész kivásárlás 2012 kezdődött, amikor a Lucas filmstúdióval egyezséget kötöttek két új Star Wras rész leforgatásáról. Ezután elkezdődött a piac teljes bekebelezése, Star Wars video játékokat és számítógépes játékok forgalmazási jogát vásárolták meg.

A legvégére hagyták a Star Wars képregények forgalmazási jogát, olyan okból valószínűleg, hogy egész szép summát kellet kifizetni érte. A jó hír ebben az egészben, hogy mindjárt a jog felkaparintása után, megjelent az új sorozat, máris beindult a jól ismert Marvel gépezet.