kőbalzsam

Amikor a kültéri vagy épp beltéri természetes tégla, cserép, kő, díszkő vagy épp mészkő járólapok és különféle felületek impregnálása a cél, akkor egy egyedülálló anyagra van szükség. Ezekhez a feladatokhoz csakis a speciális hatást garantáló kőbalzsam jöhet szóba, aminek az alkalmazásával nagyon egyszerűen meg lehet gátolni a nedvességnek és a szennyeződéseknek, illetve egyéb, sok kellemetlenséget okozó anyagnak a pórusokba való bejutását.

Ezzel a megoldással igazán hatékony és költségkímélő módon lehet megvédeni a burkolatot a mindennapok különféle hatásaitól. A kőbalzsam színtelen, a kezelt felületnek színélénkítő, nedves hatást kölcsönöz és kiemeli annak természetes szépségét. Azt persze fontos megjegyezni, hogy a színtelen nem jelenti azt, hogy az nem színezhető.

Megfelelő alapanyagokkal a kőbalzsam bármilyen árnyalatot kaphat. Azért is annyira népszerű ez, mert a használatával megvédhető a kezelt felület a fagyástól, ami pedig azt jelenti, hogy megnő az élettartama is. A termék vízszigetelés pótlására, helyettesítésére nem alkalmas, víznyomás esetén a használata nem javasolt. A kőbalzsam nem más, mint egy sajátos selyemfényű bevonat, aminek hála a szennyeződés sokkal nehezebben tapad meg, mint más anyagokon.