A praktikus kézszárító

Manapság már olyan gépek állnak rendelkezésre, amikkel nem szükséges leszakítani a papírtörlőt a helyéről, és nem kell lecsavarni azt a kötegről, amikor valaki meg szeretné törölni a kezét.

A nemrég felújított éttermek, lokálok és pubok mosdójában a kézszárító kapott helyet, egy olyan gépezet, ami akár 10 másodperc alatt is képes megszárítani a kezet. Ez nem mondható el a papírtörlőről, főleg akkor, amikor az nem jó minőségű és nem elég vastag, ami miatt több darabot is elő kell venni, egymás után. A korszerűbb kézszárító nemcsak egyszerűen szárít, hanem ez előtt meg is tisztítja a levegőt, mielőtt a kézre fújna. Emiatt nem kell tartani a baktériumoktól, amik a fújás következtében a kézre jutnának.

Sokan ezt nevezték a kézszárító egyik negatívumának, de a legújabb modelleknek köszönhetően ez már a múlté. Az előnyöket tekintve az sem maradhat ki, hogy a csúcstechnológiás kézszárító jóval kevesebb áramot fogyaszt, mint a régebbi fajták, még akkor is, amikor az gyorsabb és melegebb levegővel szárít. Egy jó berendezés révén az üzemeltetési költségek is alacsonyak, és a környezetkímélő jelleg is adott.