viszkóz anyag

Az ember minden vásárlás során jól szeretne járni és lehetőleg minél magasabb minőséget akar vásárolni alacsony áron. Nos, a nagykereskedések pontosan ilyen viszkóz anyag termékpalettával állnak az érdeklődők rendelkezésére. A nagyker ugyanis alacsonyabb áron kínál méterárut, mint a kisebb üzletek, azonban nagyobb mennyiségért cserébe. A legtöbb anyagnál legalább 10 méter kell vásárolni, de olyan termékek is vannak, amiből kizárólag tekercset lehet vásárolni és nem adnak méterre.

A viszkóz anyag jellemzői között találja a matt és elasztikus tulajdonságot, valamint kimagasló nedvszívó képességgel bír. Amennyiben festeni szeretné, netán nyomtatni a termékre, akkor sokkal élénkebb színekben fog pompázni, mint a pamut. Melegben és hűvös időben egyaránt lehet viselni a viszkóz anyagból készült ruhadarabokat. Ezért nem számít, hogy nyári vagy téli viseletet szeretne készíteni, mert nyugodtan alkalmazhatja az említett textilt mindkét esetben. Általában 40 fokon lehet mosni és a szennyeződések könnyedén távoznak belőle.

A sportruhák terén kimagasló a lycra anyag használata

Remek tulajdonságokkal bír, ugyanis kellemes a tapintása, nem irritálja a bőrt, egyáltalán nem bolyhosodik, valamint roppant elasztikus. Ami miatt praktikus a lycra anyag ezen a területen, az az ellenállása az izzadással és a bőrön lévő zsírral szemben. Könnyedén tisztítható minden sportolás után és még véletlenül sem marad benne kellemetlen elszíneződés. Jelentős mértékben lehet nyújtani, ráadásul úgy, hogy nem fog elszakadni. Elmondható tehát, hogy a lycra anyag felveszi a testnek a formáját és alkalmazkodik ahhoz.

A mozgás során nem fog elszakadni és bírja a terhelést. Nincs is annál jobb, mint amikor szabadon mozoghat és pontosan tudja, hogy teljes mértékben biztonságban van. Szokták még alkalmazni a lycra anyagot a fürdőruhák készítésénél is. Szebbnél-szebb élénk színeket fog találni a piacon, amivel meseszép ruhadarabokat lehet kivitelezni. Nyugodtan a piacra dobhatja a saját kollekcióját, de akár tágíthatja a ruhatárát is.