QR kód olvasó
QR kód olvasó
QR kód olvasó

A digitális világ rohamos fejlődésének köszönhetően, napjainkban már olyan módszerekkel, rendszerekkel és eszközökkel találkozunk, amelyek szinte hihetetlen, hogy léteznek. A 70-es években a helyenként használt vonalkód leolvasás is idetartozott, de ma már szinte minden kereskedelmi egység rendelkezik ilyen eszközzel. Az 1 dimenziós kódok leolvasói viszont nem képesek a QR értelmezésére, mivel ez már 2 dimenziós változat. Az utóbbi 10 évben felkapott QR kód olvasó program segítségével azonnal értelmezhetővé válik.

Másik előnye, hogy sokkal több információt tartalmaz. Gondolta volna, hogy a QR kód olvasó segítségével például fel lehet látogatni egy plakáton szereplő előadó hivatalos honlapjára? Vagy össze tudja kötni okostelefonját az asztali PC-vel?

Egyes multicégek, gyárak vagy laboratóriumok már az alkalmazottainak is állítanak elő 2D kóddal ellátott karkötőket, amivel például egyik-másik szektorba nyíló ajtókat tudják nyitni, de szoftveren tárolható az is, hogy ki hol tartózkodik éppen. Ha QR kód olvasó vásárlása előtt áll, nézzen szét a weboldalunkon is!