Puffertároló

Napkollektoros vagy hőszivattyús fűtés esetében szükség van néhány kiegészítő megvásárlására. A puffertároló a fűtővíz gyűjtésére való, tehát mindenképpen be kell belőle szerezni egyet. A meleget.hu weboldalon négyféle méretben is meg lehet rendelni. Lehetőség nyílik a gyáritól eltérő szigetelés kialakítására, hiszen így jobb lesz a hatásfoka.

Ezenkívül, el kell látni hővédelemmel a hatékonyabb működés érdekében. A puffertároló felületén karimás tisztító nyílás található, aminek köszönhetően pedig egyszerű feladatnak bizonyul az ellenőrzése is. Igény esetén anódos védelem telepítésére is lehetőség nyílhat.

Van, aki elektromos fűtőpatront is tesz bele. A puffertároló acéllemezből készült, és maximum kilencven fokos vizet képes tárolni. Akár a vegyes tüzelésű kazánokkal is össze lehet kapcsolni.

A beszereléséhez mindenképpen kelleni fog egy szakember segítsége. Még a rendelés leadása előtt érdemes megkérdezni a véleményét, hiszen ő tudja, hogy az adott rendszerhez pontosan milyen tárolóra van szükség.