Pezsgő árak

Amikor tényleg ünnepelni akar az ember, a pezsgőt semmiképp sem hagyhatja otthon vagy felejtheti el, hiszen ez több évszázada egyet jelent az ismertebb eseményekről való megemlékezéssel.

A pezsgő árak számtalan vásárló számára igen mérvadónak bizonyulnak, ugyanis senki sem akar túl sokat kiadni egy alig 7 decis italért. Természetesen, vannak olyan boltok, ahol a jutányos ár és a színvonal is adott. Itt említést érdemel rengeteg shop. De pontosan mit is takar ez a nedű?

Nos, a pezsgő a bornak olyan típusa, amelynél a bor második érése magában a palackban megy végbe. Ez ritka egyedi megoldás, ami miatt felszínre is tör a nem szokványos, igen kedvelt íz. A szénsavas jelleget pedig az úgynevezett tirage-likőrrel való keverés adja, amit az alapborokhoz adnak hozzá.

Ezzel a jelenséggel a franciaországi Champagne tartományában már évszázadok óta tisztában vannak. Ennek az oka, hogy ebben a hűvösebb éghajlati adottságokkal rendelkező tartományban az erjedés sokszor a szüretet követő év tavaszán fejeződött be. A pezsgő árak az online áruházakban kedvezőek.