pezsgő

Vannak olyan alkalmak, amiket illik egy bizonyos itallal megünnepelni. Ez pedig nem más, mint a behűtött zamatos pezsgő. Ezt az italt szinte mindenki szereti, hiszen elérhető száraz, félszáraz, félédes, édes, fehér, rozé, stb., sőt, még alkoholmentes változatban is. A gyöngyöző, szőlőalapú itóka pedig nem csupán habos bor, hiszen a jó fajták ennél azért jóval többet tudnak.

Az eredetét tekintve a franciáké az érdem, hiszen a megjelenése a feljegyzések szerint a Szent-Benedek rendi apáthoz, Pérignonhoz köthető. Természetesen ma már rengeteg nemzet borospincéiből előkerülnek finom pezsgők, többek között a miénkből is, hiszen az egyik hungarikumunk nem más, mint a híres Törley.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a pezsgő elkortyolásához különleges alkalom sem kell, hiszen ma már a legjobb fajtákat is bármikor beszerezhetjük online is. A diszkontital.hu webshopban mind a jól ismert márkák, mind pedig a világ pezsgő különlegességei is megrendelhetőek. Aki exkluzív italra vágyik, mindenképpen itt keresgéljen!