Modern ventilátor

Meg kell találni a tökéletes egyensúlyt az otthonunkban a levegő páratartalmát illetően. Hogyha túl alacsony, akkor a párásítók fognak minket kihúzni a bajból. Minek szenvedni a száraz levegőtől, amikor már alacsony áron is minőségi készülékeket szerezhetünk be?! Házilagos módszerekkel is próbálkozhatunk, azonban ha nagyon érzékenyek vagyunk a száraz levegő okozta tünetekre, akkor inkább egy minőségi berendezés lesz a megoldás. A száraz torok, köhögés, de még az orrvérzés sem ritka az olyan helyeken, ahol a levegő páratartalma túl alacsony.

Ez nem kedvez a légúti megbetegedéseknek és a kisbabákat is érzékenyen érinti. A párásítók többfélék lehetnek és meg kell találnunk azt a változatot, ami a legjobban megfelel az igényeinknek. Az ultrahangos változatok igazán modernnek számítanak, mert ezek úgymond elporlasztják a vízpárát és így juttatják a levegőbe. Halkak, nem zavarnak a pihenésben és nagyon kevés az energiaigényük.

A minőségi párásítók képesek észlelni, hogyha túl alacsony lesz ismét a levegő páratartalma, ezért automatikusan bekapcsolnak és elkezdik a párásítást. De fordított helyzet is fennállhat. Ha rossz a szellőzés, akkor magas lehet a páratartalom. Fontos lesz a páramentesítés a lakásban különben számos kellemetlen következménnyel kell számolnunk ebben az esetben is. Ezúttal is az arany középút lesz a jó irány.

A párás levegő alapjába véve nem káros és az ember kellemesen érzi magát az ilyen közegben. Nem száradnak ki a nyálkahártyák, a bőr sem veszít a pH értékéből és mindenki boldog, még a vírusok és a bacilusok is, akik szintén jól érzik magukat ebben a közegben, nem beszélve a penészről. Az olyan helyiségekben, ahol nem jár a levegő, gyorsan fel fogja ütni a fejét ez a fekete rettenet, amitől csak erős fertőtlenítő vegyszerekkel szabadulhatunk meg. A páramentesítés a lakásban elengedhetetlenné válik és ehhez is kaphatóak speciális berendezések a levegoguru.hu weboldalon. Nem szabad félvállról vennünk. Kezdetét kell vegye a páramentesítés a lakásban, mert ez előbb-utóbb rossz hatással lesz az egészségünkre.