Automata öntözőrendszer terv
Automata öntözőrendszer terv

Aki olyan szerencsés, hogy kertes házba lakhat és ennek fejébe egy kisebb terület is van a ház mellet, akkor boldog lehet. A kert üde zöld színe, a virágok bódító illata minden pénzt megér. Hogy a díszkertet kényelmesen élvezhesse a tulajdonos, némi befektetésre is szükség van.

A díszkert elengedhetetlen része az automata öntözőrendszer, ugyanis a nyári hőségben is zölden tartja a növényeket. Hogy miért szükséges az automatizálás? Azért, mert ha már létezik, miért ne használja ki az ember az előnyeit?!

Az automatizálás megoldja az öntözés sarkalatos gondjait, a megszabott időben, a megfelelő vízmennyiséget locsolva a növényekre. Nem szükséges kézileg bekapcsolni a rendszert, nem kell figyelni, hogy mennyi víz folyt át a vízmérőn. Ezen felül, az automata öntözőrendszer egy sor külső mérőműszerhez is kapcsolható. Mérhető a föld nedvességtartalma, a levegő páratartalma, a hőmérséklet, mindezek függvényében aktiválódhat az öntözőrendszer automatizálása. Sőt, ezek a készülékek online is elérhetőek, bárhonnan ellenőrizhető, hogy a díszkert a nyári hőségben hozzájut a megfelelő mennyiségű vízhez.