NTAK adatszolgáltatás

A gazdaság folyamatosan fejlődik, aminek egyik alapvető lényege, hogy rendszeresen vezetnek be újabb előírásokat, amelyek betartása kötelező. Az online kasszák bevezetése után, egy komoly ugrás volt a készpénzmentes fizetés biztosítása. A legújabb változás a szálláshelyeket már régebb óta, a vendéglátósokat pedig 2023-tól érintő NTAK rendelet. Voltaképpen arról van szó, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség digitális adatszolgáltató platformjára való rácsatlakozással a turisztikai jellegű adatok naprakészek, vagyis valós időben követhetőek lesznek.

Ilyen formában sokkal egyszerűbb lesz elbírálni a későbbi finanszírozások helyét, amivel gyorsan növelhető a fejlődés, az arra érdemes régiókban. Már csak az információk eljuttatása a kérdés, amire megvan a kidolgozott rendszer. Az LA Pénztárgép az NTAK adatszolgáltatást is meg tudja könnyíteni a vendéglátósok számára. Tény, hogy egy újabb tennivalóval bővül a lista a vállalkozóknak. Aligha örömteli ez a részükre, viszont érthető az ország imázsának szempontjából.

Az ágazat is jól jár ilyen tekintetben, mert annak kifehérítése szintén nagy ütemben zajlik ezen eljárás révén, tehát a versenyképesség javul az egyes képviselők között. Szerencsére, nincs feltétlenül szükség komplex, külön számítógép által vezérelt szoftveres rendszerre, mert az NTAK adatszolgáltatásra képes programok e-pénztárgép formájában telepíthetőek, több már meglévő készülékre is. Ennél fogva, a megadott cikkek automatikusan bekerülnek a rendszerbe, ezzel egyszerűsítve a munkát.

Semmilyen személyes adatról nincs ebben a helyzetben szó, csak statisztikai jellegű információk jutnak el az illetékesekhez. A vendéglátó szoftverek ingyen is hozzáférhetőek, amiknek részleteit a LA Pénztárgép oldalon ismerheted meg. A költségek csökkentésére minden feltétel adott, de ettől még fontos az előírások betartása, aminek elmulasztása komoly büntetéssel jár. Találd meg a vállalkozásodnak a legoptimálisabb szolgáltatást! Járulj hozzá az ország turisztikai potenciáljának a fejlődéséhez, miközben növeled a saját bevételedet!