gépjármű állapotfelmérés

Még mindig nagyon sokan döntenek a használt autó vásárlás mellett. Ez érthető, hiszen az esetek döntő többségében jó állapotban vannak és igenis megbízhatóak. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a gépjármű állapotfelmérés egy olyan dolog, amiről nyugodtan meg lehet feledkezni. Azért sem érdemes ezt semmibe venni, mert egy másodkézből származó verda ára a gépjármű állapotfelmérés díjával együtt is csak töredéke annak, amennyit egy új modell vásárlása esetén költene a vásárló.

Azt is tanácsos figyelembe venni, hogy amint megvesz valaki egy új autót, abban a pillanatban esik az értéke 20%-ot, az első évi használat után még 10%-ot, amely egy év alatt már mínusz 30% értékcsökkenést jelent. A gépjármű állapotfelmérés tehát az első lépés a legbiztosabb választás felé.

A szakemberek is egyetértenek abban, hogy sohasem érdemes erről megfeledkezni, hiszen csakis a gépjármű állapotfelmérés révén derül ki igazán, hogy milyen kocsi megvételén is gondolkozik a vásárló. Több minden kerül átvizsgálásra ekkor. Például mindig átnézik a profik a járgány fényezését, illetve a karosszéria átvizsgálás sem marad ki.