glettanyagok

A jó szakember is csak akkor tud profin dolgozni, ha minden szükséges szerszámmal és tartozékkal rendelkezik. A glettanyagok esszenciális matériák, amelyeket építkezések, felújítások és belső térkialakítások során használnak a falak és mennyezetek kiegyenlítésére, simítására. Ezek a speciális keverékek lehetővé teszik, hogy a vakolatlan felületeket egyenletes, sima és kész festhető állapotba hozzák, ami nélkülözhetetlen a kifinomult külsejű belső terek kialakításához.

A glettanyagok többféle típusban léteznek, és kiválasztásuk a konkrét alkalmazási cél és a felhasználási hely függvényében változhat. A leggyakoribb típusok közé tartoznak a finom, a közepes és a vastag rétegű glettanyagok.

A finom glettanyagot leginkább a vékonyabb rétegek simításához használják, míg a vastagabb változat alkalmasabb a mélyebb repedések és egyenetlenségek eltüntetésére. A glettanyagok alkalmazása előtt fontos előkészületeket kell tenni. Az alapfelületet megfelelően elő kell készíteni, megtisztítva azt minden portól és szennyeződéstől. Ha vannak nagyobb repedések, akkor ki kell javítani egy megfelelő kitöltőanyaggal, mielőtt nekilátnánk a glettelésnek.