Figyeljünk a Mazda ülésfoglaltság érzékelő jelzéseire
Figyeljünk a Mazda ülésfoglaltság érzékelő jelzéseire

A mindennapi közlekedés egy olyan dolog, amit érdemes minél nagyobb figyelemmel elvégezni, főként ha azt gépkocsival tesszük meg! Nem feltétlenül kell értenünk a műszaki dolgokhoz, de mindenképpen jó, ha tudjuk, hogy az esetleges hibajelzések mit jelentenek. Amikor beülünk a kormány mögé, és ráadjuk a motorra a gyújtást, a Mazda ülésfoglaltság érzékelő jelezni fogja, ha valami nem működik megfelelően.

Ilyenkor azt vehetjük észre, hogy egy rendszeres villogás történik a műszerfalon. Amennyiben először egymás után négy, azt követően pedig nyolc villantásra leszünk figyelmesek, akkor tudnunk kell, hogy a negyvennyolcas hibakód van érvényben.

A Mazda ülésfoglaltság érzékelő működésképtelensége azonban nem csak egy egyszerű kellemetlenség, ugyanis olyan problémákat von maga után, hogy a légzsákok nem fognak kinyílni egy esetleges baleset során. Lehetőségünk van az interneten rendelni olyan kiegészítő rendszert, amelyik képes helyettesíteni az eredeti Mazda ülésfoglaltság érzékelő eszközt, amíg az javításra nem kerül.