Napi 8 km gyaloglás
Napi 8 km gyaloglás
Napi 8 km gyaloglás

Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, aminek elég sok egészségügyi kockázata van. Mivel a munkakörülményeken csak kevesen tudnak és/vagy akarnak változtatni, ezért meg kell próbálni valamivel ellensúlyozni a napi 8-10 vagy akár több ülést, különben komoly következményekkel kell majd szembenézni.

Napi 8 km gyaloglás is elég lehet ahhoz, hogy a keringés helyreálljon és az izmok, ízületek is kellően átmozgatásra kerüljenek, tehát nem feltétlenül valami megerőltető sportban kell gondolkodni.

A gyaloglás egyébként is az egyik legjobb alternatíva a mozgásszegény életmód megszakítására, mert ha egyből a futással kezdenénk vagy egyéb sporttal, akkor nagy valószínűséggel egy sérülés újra arra ítélne, hogy ne tehessünk semmit a fizikai és mentális egészségünk érdekében.

Tehát érdemes először a napi 8 km gyaloglást kitűzni célul, amit persze nem kell már az első napokban teljesíteni. Először bőven elég lesz a fele. Ha ez már 5-6 alkalommal menni fog, akkor lassan lehet növelni a távot, amíg meglesz a napi 8 km gyaloglás.