Gyümölcsfogyasztás
Gyümölcsfogyasztás

A legtöbb betegségnek a forrása valamilyen hiányban keresendő és mindez egy kis odafigyeléssel megelőzhető lenne. A rendszeres gyümölcsfogyasztás a kulcsa egészségünknek, hiszen így a szervezet megkapja a kellő vitamin és ásványi anyag mennyiséget. Mindez nemcsak feltételezés, mert a legújabb kutatások is arra jutottak, hogy az emberi szervezet számára nagyon fontos a megfelelő gyümölcs és zöldség fogyasztása és az erre való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni. Nemcsak felnőttkorban kell ezzel foglalkozni, hanem már a legkisebbekkel is meg kell szerettetni a különböző ízeket. A legújabb kutatások eredményei arra is kitérnek, hogy a 2-es típusú cukorbetegség is megelőzhető lenne, ha legalább heti három alkalommal fogyasztanánk áfonyát, szőlőt és almát. Mindez nem lehetetlen küldetés, csak tudatosan kell összeállítani a mindennapi étrendet. A rendszeres gyümölcsfogyasztásra hívta fel a figyelmet a Nemzeti Iskolagyümölcs Program is, ami a legkisebbekkel szerette volna megismertetni az egészség titkát.