Cachaca

Annyiféle italkülönlegesség van manapság, hogy sokan, amikor ki akarják próbálni a legismertebbeket, nem is tudják, hogy melyikkel kezdjék. Egy biztos, Brazília nemzeti itala, a cachaca semmiképp sem maradhat ki, hiszen ennek tényleg olyan speciális íze van, amit máshoz nem igazán lehet hasonlítani. Aki tehát szeretné például a dél-amerikai országok alkoholos italait kipróbálni, nem teheti meg, hogy ezt kihagyja.

De mi is ez a híres cachaca? Ez egy erjesztett cukornádból készített, magas alkoholtartalmú párlat. Érdekességként megjegyezhető, hogy a mai napig folyik a harc, hogy a dél-amerikai ország megszerezze a jogot, hogy csak olyan italt hívhassanak így, amit Brazíliában készítettek.

Az országon kívül főként kevert italok, főleg a caipirinha alapanyagaként ismert és fogyasztott. Természetesen nagyon sok hely van, ahol a cachaca nedűt az emberek önmagában isszák. Bármelyiket is választja a fogyasztó, biztosra veheti, hogy a sajátos ízt érezni fogja. A cachaca név mellett ismert még például a pinga, branquinha, maldita, és egyes helyeken elterjedt az aguardente is.