Van olyan

A fogak csak nagyon ritka esetben nőnek ki szép rendezetten, megadva a tökéletes mosolyt, amire mindenki vágyik. Van olyan, hogy a tejfogak után kinőtt fogaknak nincs elég helyük, ezért lent és fent is túlzsúfolttá válik a fogsor. Az is gondot okoz, hogy már 20 éves kor előtt elkezd nőni a bölcsességfog, amelyik a túl nagy nyomás miatt előrébb tolja a többi fogat, ami szintén megbontja az egyenes fogsort.

Azonban nem kell ilyenkor sem aggódni, hiszen a fogszabályzó mindent megoldhat. Akit már évek óta zavar, hogy a fogai szabálytalanul állnak és ezt nem tartja vonzónak, végre meghozhatja a helyes a döntést, aminek köszönhetően bátran lehet majd mosolyogni. Sokan azért vágynak a tökéletes fogsorra és mosolyra, mert tisztában vannak vele, hogy az emberek a beszélgetéskor nem a szemre figyelnek először, hanem igenis a fogakra.

Ha bárkinek is ilyen jellegű baja van, ne szabad azt gondolja, hogy nem tehet semmit az ügy érdekében. Mindig van olyan fogszabályozási megoldás, ami segíthet a helyzeten. A fogorvosok gyakran elmondják a pácienseknek, akik a fent említett gondokkal fordulnak a szakemberhez, hogy fogszabályozás az egyetlen olyan módszer, amellyel a rendezetlenül álló eredeti fogakat szabályozni, rendezni, szebbé lehet tenni. A fogszabályzás megoldhatja a torlódásokat, a fogak közti hézagokat, kiegyenesíthet a megdőlt fogakat, segíthet az állcsontok rendellenes helyzetén és ez a választ jelentheti az eleve rosszul nőtt fogakra is.

Van olyan, hogy azért nem is fontolják meg a fogszabályozást, mert az túl sokáig tart. Tény és való, hogy ez egy időigényes és lemondásokkal járó kezelés. Azt azonban sohasem szabad elfelejteni, hogy a türelemért kárpótol a végeredmény. Van olyan, ha nem túl komplex a helyzet, hogy csak egy évig kell hordania valakinek a fogszabályzót. De az esetek döntő többségében ez minimum egy 2 éves procedúra. Azért is tanácsos már gyermekkorban ezt választani, mert akkor a fogak gyorsabban elmozdulnak a helyükről és a szabályozással hamarabb eljutnak a megfelelő helyre.