Nyomtató rendelés
Nyomtató rendelés

Korántsem mindegy, hogy milyen változatot szerzünk be a nyomtatáshoz, mivel a technológiának meghatározó szerepe lehet a felcímkézni kívánt termékek esetében.

Ha gyorsan fogyó árucikkekről van szó, akkor választható olyan vonalkód nyomtató, ami termo etikettel dolgozik. Ebben az esetben a nyomtatófej egyből az etikettre fogja ráégetni az információt. Ennek csupán egyetlen hátránya van, mégpedig, hogy elég rövid idő alatt kifakul az egyszerű termo nyomat.

Leltározás vagy dokumentumok megőrzése szempontjából időtálló technológiára van szükség. Ez pedig nem más, mint a termo-transzfer nyomtatás. Hasonlóan az előbbihez, ez is hőt használ, viszont ilyenkor közrejátszik még a papír címke és a transzfer szalag is. A festék ráégetéssel kerül fel a felületre, ami biztosan nem fog egyhamar lekopni onnan.

A termo-transzferrel operáló vonalkód nyomtató egyéb előnyökkel is rendelkezik. Nemcsak termo címkével használható, hanem nyomtathatunk papírra, kartonra, de biztonsági címkéket is készíthetünk az ilyen vonalkód nyomtatóval.