moher fonal

Az őszi és téli hűvös időkben szeretünk kötött ruhadarabokat viselni. A kötés napjainkban éli új fénykorát, sokan készítenek saját kezük által sapkát, sálat, pulóvert. A moher fonal mondhatni luxuscikknek számít. Kis-Ázsiában őshonos angóra kecskéről származó alapanyag az elit fonalak családjába tartozik.

Prémiumminőségű, meleg, strapabíró, ám sokkal könnyebb, mint a gyapjú. Jellegzetes fényének köszönhetően, igazán különleges ruhadarabok, kiegészítők készíthetőek belőle. DIY blogokon találunk mintákat, amelyek segítségül szolgálnak az alkotásban. A moher fonalat legtöbbször selyemszálakkal kombinálják. A két anyag jól passzol, mindkettő bársonyosan puha, meleg. A moher fonal olyan trendi színekben is beszerezhető, mint az almazöld vagy a mályva, de akár színváltós darabokra is lelhetünk.

Ez az anyag a minőségének és szofisztikált megjelenésének köszönhetően is kuriózumnak számít a rőfös boltok termékpalettáján. Vesse bele magát a kötés-horgolás által nyújtott kalandba még ma, mert ez valódi kikapcsolódás alkotással!