Minikamera

Manapság bármerre járunk, kamerák tömege pásztáz bennünket. Ez természetesen ébreszt bennünk némi kételyt, illetve sokszor nyomasztó is lehet, ha figyelembe vesszük, hogy minden lépésükről felvétel készül az utcán.

A minikamera kifejlesztése pedig tovább fokozhatja ezt a tényt. Akár nem látható helyeken is működhetnek megfigyelő rendszerek. A technika fejlődésével egyre jobb minőségű optikák születtek, mint példádul a mobiltelefonok kamerái is. A minikamera akár egy gomb méretű is lehet és kiválóan használható bűnmegelőzés céljára.

A lencse képes egy kis microSD kártyára rögzíteni akár több napi adatot is, amely jó minősége lévén további célokra is felhasználható. A minikamera hatékonyan használható hivatalos személyek ellen elkövetett atrocitások megelőzésére, illetve az esetek bizonyítására is.

Például a jegyellenőrök vonaton is használhatnak ilyen eszközöket, így az ellenszegülő utasokkal szemben hatékonyabban eljárhatnak. Ezen kívül még számos hasznos felhasználási módja van a kisméretű kameráknak.