szemvédelem
A szemek védelme minden munkavállaló saját érdeke. Talán a legfontosabb emberi szervről van szó, ezért nem is csoda, hogy a szemvédelem olyan lényeges szereppel bír, főleg a veszélyekkel teli munkaterületeken. A munkahelyeken kötelező az előírásoknak megfelelő védőöltözet viselése, még akkor is, hogyha csak egy védőszemüvegre van szükség.
Mivel az egyik legkönnyebben megsérülő érzékszervről van szó, nem csupán az előírások miatt kell ezt megvédeni, hanem azért is, mert ugye a munka előtt és után is nagy szükség van a szemek épségére. De hogyan is lehet a szemvédelem a lehető leghatékonyabb? A kérdésre a választ a védőszemüveg jelenti, aminek ezerféle modellje van.

Egy minőségi lencsékkel ellátott napszemüveg is tulajdonképpen védőszemüveg. Nyilván egy építkezésen ennek a tartósabb, speciálisabb kialakítású változata jöhet szóba. A sugárzás mellett, a munkaanyagból lepattanó darabok is veszélyesforrásnak számítanak. A szemvédelem során ezért is kell törekedni annak a terméknek a megvételére, ami például a sarokcsiszoló tárcsájából kipattanó szikrát is meg tudja állítani.