Az akciosgumi.hu oldalon quad gumit is találhat
Az akciosgumi.hu oldalon quad gumit is találhat

Napjainkban egyre többen rendelkeznek quaddal, hiszen aki megengedheti magának, az élvezettel tesz néhány kört vagy tépet fel a dombokra, hegyekre ezzel a kis járgánnyal. A szórakozásnak, kikapcsolódásnak az egyik formájává vált, amit sokan előszeretettel kipróbálnak. Előfordul, hogy az első próbából szerelem első látásra lesz, hiszen a kis járgányban dübörgő lóerők sokakat a hatalmukba kerítenek. Igen ám, de a szórakozásnak ára is van, ugyanis nemcsak üzemanyagot, meg egy-két alkatrészt kell cserélni időnként, hanem gumikat is.

Az akciosgumi.hu linkre kattintva megnézheti, hogy mekkorák a különbségek az egyes quad gumi méretek között. Általában sokan bajba kerülnek, ha a quad-on le kellene vagy le szeretnék cserélni a gumikat. Lehet-e kisebbeket vagy nagyobbakat, vékonyabbakat, szélesebbeket tenni? Esetleg érezhető lesz-e valamilyen változás a használat közben, ha más gumik kerülnek a járgányra? Fontos kérdések, amelyekre nem árt tudni a választ, már csak azért is, mert nem mindegy, hogy hol használja majd a quadot. Mindenekelőtt nem árt leszögezni, hogy amennyiben a közutakon közlekedik a quaddal, akkor kötelező módon meg kell tartania a gyárilag meghatározott gumiméretet, ugyanis itt be kell tartani a KRESZ szabályait. Ellenkező esetben megbírságolhatják a nem megfelelő gumiméretek miatt. Azonban, ha közutakon kívül kívánja használni a járműt, akkor már teljesen más a helyzet, hiszen ott nem kell betartani a KRESZ szabályait, vagyis olyan méretű gumikat szerel fel a quadra, amilyet éppenséggel szeretne.

Így ha valami extrémebbet szeretne kipróbálni a járgányával, akkor tehet egészen széles típusokat és akkor biztosan nem fog a sárba ragadni. Arra viszont ajánlott figyelnie, hogy egy magas szövetréteg-számú gumi bár sokkal ellenállóbb a külső behatásokkal szemben, azonban kevésbé puha, így az ugratásoknál, vagy a nehezebb terepen nem biztos, hogy kényelmes lesz. A fent megjelenő linkre lépve kiválaszthatja a quad-hoz azt a gumiméretet, amivel úgy gondolja, hogy maximálisan kihasználhatja ezt a kis járműt.