Miből áll egy belgyógyászati vizit?

Míg régebb a belgyógyászat egy fedél alá tartozott, mára már több ágra is bomlott. Ilyen például a kardiológia, ami a szívvel és vérrendszerrel foglalkozik; a gasztroenterológia ami a gyomorral és bélrendszerrel; a pulmonologia ami a légutakkal.

A http://www.dunamedicalcenter.org/szakterulet/belgyogyaszat weboldal megemlíti még az endokrinológiát, ami a belső elválasztású mirigyek, valamint az angiológát, ami az erek betegségeinek a kezelésével foglalkozik. Panaszok esetén, az orvos alaposan kikérdezi azokról a pácienst, majd ezt követi a fizikális vizsgálat.

Ez a vizsgálat panaszoktól függően sokféle lehet, éppen ezért nem lehet meghatározni azt egyetlen kifejezéssel. Ami biztos, hogy a mai tudománynak köszönhetően, ezek a vizsgálatok már teljesen elviselhetőek. A http://www.dunamedicalcenter.org/szakterulet/belgyogyaszat linkre kattintva a Duna Medical Center weboldalára érkezik, ahol a belgyógyászati vizsgálat áráról is többet megtudhat, valamint arról, hogy milyen panaszok esetén érdemes orvoshoz fordulni.