Akku csere

Sajnos mindenkivel megesik, hogy a telefon egyik igen kényes alkatrésze felmondja a szolgálatot. Szerencsére azt saját maga is fel tudja fedezni, hogy mikor szükséges az akku csere.

Az árulkodó jeleknél már nem célszerű várni az új darab beszerzésével, hiszen ha a készülékében továbbra is használja, az kárt okozhat. Ezek a jelek lehetnek felpuffadás vagy elszíneződés egyaránt. Mindegy mennyire vigyáz rá a tulajdonos, idővel úgyis megtörténik az elhasználódás.

Előfordul, hogy nem látszik elsőre semmiféle rendellenesség rajta, ilyenkor egy sík felületen forgatni kell és ha túl gyorsan pörög, jó esély van arra, hogy valami gond van. Továbbá, akku csere akkor is kell, ha gondatlanul tárolja, ugyanis sem a túl meleget, sem a túl hideget nem szeretik, illetve az is nagyban csökkenti élettartamukat, ha sokáig nincsenek feltöltve.

A feldagadás nagyon lassan megy végbe, nem ritkán hónapokat vesz igénybe, ezért rendkívül nehéz észrevenni. Ha ez megesik, mindenképp vásároljon egy újat és ne várja meg, hogy komolyabb probléma alakuljon ki!