Zöldségpasszírozó
Zöldségpasszírozó
Zöldségpasszírozó

A hobbi szakácsoknak előtt vannak olyan eszközök, amelyekről még nem nagyon tudják, hogy miért is lehetnek megfelelőek a konyhában. Bátran idesorolható a zöldségpasszírozó is, hiszen a hétköznapi konyhákban csak nagyon ritkán találkozhatunk velük.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy haszontalanok vagy olyan drágák, miszerint nem éri meg megvenni. Egyszerűen csak arról lehet szó, hogy még nem ismerték fel azt, hogy mennyi időt lehet spórolni velük.

Ugyanis egy házi paradicsomszósz elkészítéséhez nem kell addig főzni, amíg össze tudjuk törni, elég kezünkbe venni a zöldség passzírozót és pár perc alatt elvégezhető a feladat.

A modern gyártmányok a diódarálóra emlékeztethetnek, hiszen nagyjából ugyanúgy működnek. A zöldséget bele kell helyezni az arra kialakított lyukba, ezután pedig addig kell tekerni a kart, amíg minden levet kinyerünk. Természetesen vannak olyan darabok is, amelyek több betéttel vannak ellátva. Érdemes rozsdamentes zöldség passzírozót választani, hiszen ez garantálja, hogy évekig élvezhetjük majd a különféle zöldséglevek kinyerését.