Betonkeverő

A lakásépítés, bővítés, felújítás alkalmával, nagy valószínűséggel szükség lesz komolyabb mennyiségben bizonyos alapanyagokra, ami lehet adott esetben beton vagy éppen falazó, vakoló habarcs. Ezeket nem éri meg már előre megkevert formában beszerezni, hanem egyszerűbb a helyszínen elkészíteni az összetevők megkeverésével. Homokra, sóderra, cementre, vízre néha pedig valamennyi mészre szükség van, a jó végeredmény eléréséhez. Az alapanyagok összedolgozása megoldható kézi módszerrel, de ez sok időt és energiát vesz igénybe.

Éppen ezért lettek kifejlesztve a betonkeverő berendezések, amelyek sok terhet levesznek az ember válláról. Mindössze be kell adagolni a szerkezet belsejébe az összetevőket kellő arányban és máris kezdetét veszi az ideális formában történő összedolgozás. Megéri tehát a befektetés, főleg akkor, ha rendszeresen ki van használva a berendezés, de az alkalmi munkákhoz is kitűnő társ. Betonkeverő gép vásárlás előtt azzal is érdemes tisztában lenni, hogy milyen betonkeverő fajták vannak.

Voltaképpen 2 nagyobb csoportról lehet beszélni. Az egyik típus, ami kevésbé érdekes, a kisebb ingatlanok építésekor az a kényszerevő. Ennek választható a dob formájától függően, a teknős és a tányéros kialakítás. Főként a nagyobb építőipari szektorokban vetik be ezeket a robosztus és nagy űrtartalommal rendelkező kiviteleket. A klasszikus ezzel szemben a szabadon ejtő vagy gravitációs betonkeverő, amit gyakran lehet látni házak udvarán az építések során. Ezzel az alapöntéstől kezdve, a járdakészítésen át a kapubeálló kialakításáig, bármi megoldható egyszerűen. A dobot egy erőteljes motor hajtja meg és a kormánykeréken keresztül lehet mozgatni.

Többféle beállásban rögzíthető a betonkeverő, annak függvényében, hogy abba betöltésre vagy kiöntésre kerül az anyag. A teljesítmény meghatározó a forgatási nyomaték szempontjából, valamint az sem mindegy, pontosan hány literes a befogadási kapacitás. Ez széles tartományok között változhat, ezért biztosan megtalálja mindenki a számára leginkább ideális változatot. Általában a betonkeverő rendelkezik két stabil kerékkel, ami a helyváltoztatásban nyújt hatékony segítséget. Remek munkatárs, ami nem okoz csalódást.