laptop tisztítás

A karbantartási feladatok közé tartozik, aminek a célja az alkatrészek portalanítása, illetve a külső ház ragyogóvá tétele. A laptop tisztítás a megfelelő funkcionalitás és az esztétika miatt is rendkívül fontos. Amennyiben nem kerül rá sor rendszeresen, akkor komoly károk keletkezhetnek a készülékben. A belső portalanításra leginkább azért van szükség, mert a felgyülemlett szennyeződés gátolja a hűtés hatékonyságát. Szakértők véleménye szerint, körülbelül 1 év kell ahhoz, hogy a hűtés hatásfokán érezhető legyen a visszaesés.

A laptop tisztítás során természetesen az első lépés az áramtalanítás. Ezután következik a szétszerelés, hogy hozzáférhessen a ventilátorhoz és a hővezető csőhöz. Ezek pucolása történhet ecsettel vagy sűrített levegővel. Miután összeszerelte, jöhet a kijelző és a billentyűzet takarítása. Az utóbbit kizárólag száraz ronggyal szabad áttörölni, mivel a legkisebb nedvesség is károsíthatja az érzékelő fóliát a belsejében. A laptop tisztítás alkalmával mikroszálas törlőkendőt érdemes használni, a karcolások elkerülésének érdekében. Sajnos nem ritkán fordul elő az a kellemetlenség, hogy a merevlemez meghibásodik és a tartalma elérhetetlenné válik. A HDD adatmentés szerencsére manapság már nem lehetetlen feladat, így nem kell azonnal pánikba esni. Ha a belsejéből kattogó hang hallatszik, akkor a folyamat a burkolat megbontásával, elektronikai, valamint szoftveres változtatásokkal megy végbe tiszta térben.

A szakember első lépésként bevizsgálást végez, ami azt jelenti, hogy ellenőrzi az eszköz állapotát. Ez alapján dönti el, hogy miként kivitelezhető a munka. A HDD adatmentés ára a merevlemez meghibásodásának mértékétől, nem pedig a tárolt anyag mennyiségétől függ. Érdemes megemlíteni, hogy Önnek csak akkor kell fizetni, ha a művelet sikeres. Bevizsgálási díjat kizárólag megbontott adathordozó esetén számítanak fel. A vállalkozások dolgozói a fájlokat teljes diszkrécióval kezelik és különös gondot fordítanak arra, hogy semmiképpen ne kerüljenek illetéktelenek kezébe. A HDD adatmentés időtartama attól függ, hogy a hiba logikai vagy mechanikus.