multi split klímák

A technológia eddig is adott volt, viszont elég borsos árat kellett érte kifizetni. Időközben nagy átalakuláson ment keresztül a légkondik piaca és már nemcsak a cégeknek érik meg a multi split rendszerek. Nem véletlenül lettek ilyen népszerűek a multi split klímák. A nagyobb családi házak esetében célszerűbb az ilyen típus telepítése, hiszen ez egyetlen kültéri és számos beltéri egységet foglal magába. Emiatt kevesebb energiát fogyaszt, mintha minden helyiséghez külön szereltetnénk fel egy monosplit klímát. Ráadásul nem rontják az épület arculatát a kívülről elhelyezett kültéri egységek.

Egyáltalán nem mindegy, hogy ezeket hová szerelik fel a szakemberek, hiszen a kondenzvíz elvezetéséről is gondoskodni kell. A multi split egy lényegesen nagyobb kültéri résszel rendelkezik, amit gyakran a talajhoz rögzítve helyeznek el, de természetesen a falra is felszerelhető. Viszont mindenképp bízzuk szakemberre a felszerelést és az időnkénti karbantartást is! Bár a légszűrőket egyszerű kitisztítani, a komolyabb szervizelés már szakértelmet kíván.

Nem beszélve arról, hogy a kontárkodással garanciavesztést is okozhatunk és ez nemcsak a multisplit rendszerekre vonatkozik. Visszatérve az energiatakarékosságra, ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a beltéri egységek egymástól függetlenül működtethetőek. A legmodernebb változatok WiFi vevővel vannak ellátva. Miért számít ez előnynek? Mivel a jövő az okosklímáké, hiszen már ezeket is vezérelhetjük telefonnal, tablettel vagy laptoppal.

Csupán telepíteni kell a megfelelő alkalmazást az adott eszközre és ugyanahhoz a vezeték nélküli hálózathoz kell csatlakozniuk a készülékeknek. A multisplit klímák praktikus megoldást jelentenek minden modern háztartásban, hiszen nagyban hozzájárulnak a kényelmes légkör megteremtéséhez. Sokkal egészségesebb környezetet alakíthatunk ki a segítségükkel, mivel nyáron nem fog többé forró szaunává változni az otthonunk. Rendeléskor fontos meggyőződni arról, hogy hány beltéri egységet csatlakoztathatunk a kültéri modulhoz.