A bográcsozást szinte mindenki szereti, ami nem is csoda, ugyanis amellett, hogy hasznos, de kikapcsolódásnak sem utolsó. Nem mindegy azonban, hogy milyen bogrács segítségével készítjük el az ételeinket. Sokan a tartós és masszív öntöttvas bogrács mellett döntenek, azonban ennek hátrányai is vannak. Előbb azonban az előnyökről essen szó! Az öntöttvas bogrács alapvetően kiváló ízt ad az ételeknek, a hő-megtartása tökéletes, tehát biztosak lehetünk benne, hogy az étel egyenletesen fő meg és isteni íze lesz.
Ugyanakkor, az öntöttvas bogrács ápolásra szorul. A vas sajnos rozsdásodik egy idő után és nincs ez másként a bográcsok esetén sem. A használat után alaposan át kell kenni valamilyen zsiradékkal, hogy a rozsdásodást elkerüljük. Természetesen a használat előtt ezt a réteget el kell majd távolítani, ami szintén igényel némi erőfeszítést. Egyszóval, az öntöttvas bogrács tökéletes lehetőséget kínál mindazok számára, akik hajlandóak minden főzés előtt és után némi időt szánni a bogrács tisztítására és ápolására.